Waar is jou studio gelegen?

Handelslei 142 te Zoersel!

 

Welke soort van fotografie doe je?

Ik focus me vooral op newbornfotografie en gezinsfotografie. Dit is waar ik het meeste voldoening uit haal en leuk vind om te fotograferen. In deze sessies krijg ik de mogelijkheid om échte connecties en liefde te fotograferen. Ik neem maar een tiental huwelijken aan per jaar, zodat ik ook veel weekends overhoud voor andere shoots. Spijtig genoeg behoren events (feestjes, baby showers,...), pasfoto's of shoots met meerdere gezinnen hier niet meer toe en zal ik deze op dit moment niet meer fotograferen. Ik specialiseer mijzelf in Newborn, kinder- en familiefotografie.

Welke stijl heb je?

"Less is more". Deze zin omschrijft mijn stijl volledig. Ik hou niet van traditionele geposeerde foto's en zal dit dan ook beperken. Ik hou wél van authenticiteit, details, natuurlijke spontane momenten (lachen, spelen, flirten, knuffelen, dansen, lopen,...). Ik hou van beweging. Mijn modellen staan zo goed als nooit stil voor de camera! 

Kunnen we prints bestellen bij jou?

Ik bied fotoboeken aan maar ook prints op forex en plexiglas. 

Wat moet ik aandoen?

Probeer je kleding af te stemmen op de kleding van de andere personen. In de zomer zijn losse zwierige jurken, rokken zeer leuk voor vrouwen/meisjes, omdat dit beweging kan geven tijdens de shoot! Jongetjes of babytjes in bloot bovenlijfje doen het ook altijd goed op foto. Probeer als het frisser is te werken met lagen. Geen dikke jassen maar bijvoorbeeld shirts met een dikke wollen trui, muts,...

 

Qua kleur probeer je je best te beperken tot wit, grijs, taupe, beige, ivoor, bruintinten, roodtinten, oranjetinten, oker, lichtroze of zwart. Best geen al te felle kleuren zoals felblauw, felgeel, felgroen, felrood omdat dit de huidtint kan veranderen op foto. Een print kan (bloemetjes,...) , maar best geen grote merken, disneytekeningen of opschriften. 

Styling guide: 

Inspiratie: 

Hoe boek ik een sessie? 

Je kan een sessie boeken door me te mailen: Info@elienvandenbrandephotography.com

Wat als het slecht weer is? 

Wanneer het bewolkt is kan de shoot gewoon doorgaan. Dit is ook niet slecht maar filtert het licht. Ik hou dus van bewolking! Als het regent, sneeuwt of hagelt laat ik zo snel mogelijk iets weten om de shoot te verzetten. Ik werk nooit in een binnenlocatie omdat dit mijn stijl niet beschrijft. 

Wanneer heb ik mijn foto's? `

Binnen de veertien dagen lever ik de foto's af in een online galerij!

 

Hopelijk tot snel!

 

Elien Van den Brande