INSTAGRAM CARROUSEL

Doorheen de jaren zijn er steeds meer en meer leuke opties toegevoegd aan instagram. Maar één ding blijft steeds bijna identiek; de instagramposts. Als fotograaf heb ik vaak het probleem dat ik meerdere foto's wil posten, als een serie. Sommige zijn horizontaal, sommigen verticaal. Ze allen samen posten is vaak geen optie, want dan cropt instagram ze (en dat is lelijk).


Na wat research vond ik een perfecte oplossing! Een voorgemaakte instagram post via photoshop. Zo krijgt je instagram post een nieuwe vibe! Super origineel. Heb jij photoshop en wil je dit ook eens proberen? Dat kan! Ik heb zelf een carrousel gemaakt en wil deze met jullie delen, helemaal voor niets!


Aan het einde van dit artikel zet ik een download. Je krijgt dan een .psd (photoshop bestand). Je kan dit bestand ook alleen maar openen als je photoshop hebt.


SWIPE >>

Hoe werkt het?


1. Download het psd bestand en open het!

2. Kies hoe groot je vakjes moeten zijn en pas ze aan in photoshop (indien gewenst)

3. Kies je foto's en sleep ze in de voorgemaakte vakjes

4. De verticale lijnen in het bestand staan voor de instagramposts. Elke lijn is een scheiding op instagram.

5. Exporteren voor web (kwaliteit 70, JPEG) en dan opslaan! Elk vakje zal individueel geëxporteerd worden en hierna kan je je instagram post maken!


TIP: Wil je foto's laten overlappen? Klik dan op je foto in het bestand. Dan op 'laag' bovenaan en dan op sorteren. Je kan je foto's nu naar voor sorteren of naar achteren.


DOWNLOAD

204 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven